Lasagne

lasagne
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 150 ml bouilllon, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en bak in het achtergebleven vet 250 gram gehakt tot het bruin is. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 teentjes fijngehakte knoflook toe. Roerbak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden wortel, 1 gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 150 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten pruttelen. Doe als laatste de dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter en voeg 50 gram bloem toe. Bak de bloem kort mee. Voeg dan beetje bij beetje 500 ml bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt. Haal de pan van het vuur af en roer 75 gram geraspte kaas erdoor. Laat de kaas smelten. Doe in een ovenschaal een laagje van het gehaktmengsel daarna lasagnebladen, weer een laagje van het gehaktmengsel en een laag lasagnebladen en als laatste de kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel