Chocolade Muffins met Chocoladeglazuur

Chocolade Muffins Cakejes Cupcakes
Ingrediƫnten: 3 eieren, 225 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 50 gram boter, 125 ml zure room, 200 gram bloem, theelepel bakpoeder, snuf zout, 4 eetlepels cacaopoeder, 100 gram pure chocolade,

Aantal cupcakes: 11

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 3 eieren met 225 gram suiker en 1 zakje vanille suiker luchtig. Voeg 50 gram gesmolten boter en 125 ml zure room toe en mix goed door. Voeg vervolgens 200 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, een snuf zout en 4 eetlepels cacaopoeder door en mix even. Laat ‘au bain marie’ 100 gram pure chocolade smelten en schep de gesmolten chocolade door het beslag. Doe in een muffinvorm de papieren cakevormpjes. Vul ze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Zet de muffinvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes goed afkoelen!

Topping:
Ingrediƫnten: 75 gram zachte roomboter, 100 gram roomkaas, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram poedersuiker, 1 zakje klop-fix slagroomversteviger

Meng 75 gram zachte roomboter, 100 gram roomkaas, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 300 gram poedersuiker en 1 zakje klop-fix slagroomversteviger eerst voorzichtig doorelkaar, mix het daarna met een mixer op de laagste stand tot een smeuig geheel.

Bestrijk met een lepeltje de chocolade muffins en maak het af met een parelbloem. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat