Indische Kip

Indische Kip
Ingrediënten: 2 kipfilets, 2 uien, 1 teentje knoflook, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels pindakaas, 125 gram taugé, 1 eetlepel basterdsuiker,

Aantal personen: 2

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet bruin in hete boter. Voeg 2 gesnipperde uien en 1 fijngehakte teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is. Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels pindakaas toe. Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst 125 gram taugé en 1 eetlepel basterdsuiker toe en roerbak nog 5 minuten mee. Lekker met bijvoorbeeld bami. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel