Indische Kip

Indische Kip
Ingrediënten: 2 kipfilets, 2 uien, 1 teentje knoflook, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels pindakaas, 125 gram taugé, 1 eetlepel basterdsuiker,

Aantal personen: 2

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet bruin in hete boter. Voeg 2 gesnipperde uien en 1 fijngehakte teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is. Voeg 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels pindakaas toe. Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst 125 gram taugé en 1 eetlepel basterdsuiker toe en roerbak nog 5 minuten mee. Lekker met bijvoorbeeld bami. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat