Lasagne met Witte Kool en Champignons

Lasagne met Witte Kool en Champignons
Ingrediënten: 1 ui, 300 gram witte kool, 250 gram champignons, 100 ml tomatenketchup, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 550 ml bouillon, 75 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 300 gram gesneden witte kool en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 50 ml bouillon en 100 ml tomatenketchup toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter en voeg er 50 gram bloem aan toe. Bak kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml bouillon toe, blijf goed roeren. Haal de saus van het vuur af en roer er 50 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Doe in een ovenschaal ongeveer de helft van het witte koolmengsel. Dek af met lasagnebladen, dan weer een laagje witte kool en weer lasagnebladen. Giet als laatste de kaassaus erover en strooi er nog 25 gram geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel