Risotto met Kipfilet en Wortel

Risotto met Kipfilet en Wortel
Ingrediënten: 1 kipfilet, zout, peper, 1 ui, 1 wortel, 1 prei, scheutje witte wijn, 250 gram risotto, 500 ml kippenbouillon, 50 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Bak de kipfiletblokjes goudbruin in hete olie. Schep het uit de pan en houd het apart. Verhit nieuwe olie in de pan. Bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 in blokjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei tot de ui zacht is. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 250 gram risotto toe en bak het kort mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje ongeveer 500 ml kippenbouillon toe. De risotto moet het goed opnemen. Laat het onder afentoe roeren in 20 minuten gaar worden. Voeg op het laatst nog 50 gram geraspte kaas en de apart gehouden kipfilet blokjes toe. Warm het geheel nog even door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel