Macaroni met Courgette en Chorizo

Macaroni met Courgette en Chorizo
Ingrediënten: macaroni, zout, 100 gram chorizo, 1 ui, 1 courgette, tijm, chilipoeder, scheutje witte wijn, 100 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni in kokend water met wat zout. Bak de chorizo krokant in een hete wok zonder olie. Schep de chorizo uit de pan en haal het overtollige vet er uit. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 1 gesneden courgette toe en roerbak even mee. Voeg er tijm en chilipoeder aan toe en giet er een scheutje witte wijn bij. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 100 ml kookroom toe en breng het kort aan de kook. Voeg de chorizo toe en laat het even warm worden. Serveer met de macaroni . Strooi er nog geraspte kaas over op je bord. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat