Macaroni met Courgette en Chorizo

Macaroni met Courgette en Chorizo
Ingrediënten: macaroni, zout, 100 gram chorizo, 1 ui, 1 courgette, tijm, chilipoeder, scheutje witte wijn, 100 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Kook de macaroni in kokend water met wat zout. Bak de chorizo krokant in een hete wok zonder olie. Schep de chorizo uit de pan en haal het overtollige vet er uit. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 1 gesneden courgette toe en roerbak even mee. Voeg er tijm en chilipoeder aan toe en giet er een scheutje witte wijn bij. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 100 ml kookroom toe en breng het kort aan de kook. Voeg de chorizo toe en laat het even warm worden. Serveer met de macaroni . Strooi er nog geraspte kaas over op je bord. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel