Bloemkool met MangoChutney en Cashewnoten

Bloemkool met MangoChutney en Cashewnoten
Ingrediënten: rijst, 1 bloemkool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kerriepoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel mangochutney, 250 ml kokosmelk, 100 ml water, zout, peper, cashewnoten,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 bloemkool in roosjes, kook de bloemkoolroosjes in water met wat zout beetgaar. Bak ondertussen in hete olie 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 blikje tomatenpuree en kerriepoeder toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens 250 ml kokosmelk en 100 ml water en 1 eetlepel mangochutney, toe. Breng het geheel kort aan de kook. Doe de bloemkoolroosjes erbij en warm het kort door. Breng op smaak met zout en peper. Strooi op je bord cashewnoten en gefruite uitjes of seroendeng over de bloemkool. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Bloemkool met MangoChutney en Cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat