Macaroni Ovenschotel

Macaroni Ovenschotel
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml volle melk, peper, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram geraspte kaas, macaroni,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig, voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gesneden gele paprika. Roerbak tot de ui zacht is. Smelt in een andere pan 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml volle melk toe. Laat het even aan de kook komen en haal het vervolgens van het vuur. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes en 150 gram geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de saus met de ontbijtspek, ui en paprika en ongeveer 300 gram macaroni. Doe dit in een ovenschaal. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


2 reacties op “Macaroni Ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel