Macaroni Ovenschotel

Macaroni Ovenschotel
Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml volle melk, peper, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram geraspte kaas, macaroni,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig, voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 gesneden gele paprika. Roerbak tot de ui zacht is. Smelt in een andere pan 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml volle melk toe. Laat het even aan de kook komen en haal het vervolgens van het vuur. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes en 150 gram geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de saus met de ontbijtspek, ui en paprika en ongeveer 300 gram macaroni. Doe dit in een ovenschaal. Strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Macaroni Ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat