Zweedse Balletjes

Zweedse Balletjes
Ingrediënten: 12 Zweedse balletjes, 200 gram champignons, scheutje witte wijn, 250 ml kookroom, 2 eetlepels grove mosterd, 1 1/2 eetlepel suiker, dille,

Aantal personen: 2

Bak de Zweedse balletjes rondom bruin in hete boter. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 250 ml kookroom, 2 eetlepels grove mosterd, 1 1/2 eetlepel suiker en dille toe. Meng het goed. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens 10 minuten pruttelen. Serveer met rosti en een salade of doperwten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel