Zweedse Balletjes

Zweedse Balletjes
Ingrediënten: 12 Zweedse balletjes, 200 gram champignons, scheutje witte wijn, 250 ml kookroom, 2 eetlepels grove mosterd, 1 1/2 eetlepel suiker, dille,

Aantal personen: 2

Bak de Zweedse balletjes rondom bruin in hete boter. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 250 ml kookroom, 2 eetlepels grove mosterd, 1 1/2 eetlepel suiker en dille toe. Meng het goed. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens 10 minuten pruttelen. Serveer met rosti en een salade of doperwten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat