Lasagnette

Lasagnette
Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 500 gram rundergehakt, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels worcestershiresaus, peper, 250 ml volle melk, 1 bouillonblokje, 1 scheutje rode wijn 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, lasagnette, 25 gram boter, 25 gram bloem, 250 ml melk, geraspte kaas, zout, peper,

Aantal personen: 4

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 1 fijngesneden wortel toe en laat het zachtjes 10 minuten meebakken. Dan voeg je 500 gram rundergehakt met 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels worcestershiresaus en peper toe en roerbak tot de gehakt bruin is. Voeg 250 ml volle melk toe en laat de melk tot de helft inkoken. Voeg dan 1 verkruimeld bouillonblokje, 1 scheutje rode wijn, 1 blikje tomatenpuree en 1 blik tomaatblokjes en laat het geheel op laag vuur 1 uur pruttelen. Verwarm de oven voor. Roer lasagnette door de tomatensaus en maak de kaassaus.

Smelt 25 gram boter en voeg als de boter is gesmolten 25 gram bloem toe. Voeg beetje bij beetje 250 ml melk toe. Haal de saus van het vuur af en voeg naar eigen smaak geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Doe de lasagnette met de tomatensaus in een ovenschaal. Giet de kaassaus er over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel