Nasi Goreng

Nasi Goreng
Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 200 gram gekookte rijst, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis (of meer naar eigen smaak)

Aantal personen: 3

Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 fijngehakte ui, 2 fijngehakt teentjes knoflook, gemberpoeder en 1 theelepel sambal tot de ontbijtspek knapperig is. Voeg de rijst en 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak nog een minuut of 5. Voeg als laatste nog 1 eetlepel ketjap manis toe en warm het geheel nog even goed door. Lekker met een gegrilde saté. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Nasi Goreng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat