Gehaktbrood met Spinazie

Gehaktbrood met Spinazie
Ingrediƫnten: 300 gram spinazie, nootmuskaat, zout, 500 gram gehakt, 3 eieren, paneermeel, oregano, salie, peper, 3 plakjes ham, mozzarella,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 90 graden. Wok 300 gram spinazie in wat olie en laat het slinken. Breng het op smaak met zout en nootmuskaat. Hak de spinazie fijn en knijp de spinazie goed uit. Meng 500 gram rundergehakt met 3 eieren, zout, peper, paneermeel, oregano en salie. Rol het gehakt uit op huishoudfolie tot een grote lap. Leg hierop 3 plakjes ham (laat de randen vrij). Leg op de ham kleine stukjes mozzarella en vervolgens de spinazie. Rol het gehakt om de spinazie en druk de randen goed aan. Leg het gehaktbrood in een grote ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven, zet de oven de laatste 10 minuten op 140 graden. Serveer het gehaktbrood met een Italiaanse salade en gebakken aardappels of pasta. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat