Kipfilet met Madeirasaus

Kipfilet met Madeirasaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, scheutje witte wijn, 2 uien, 1/2 rode peper, 25 ml Madeira, 200 ml kookroom,

Aantal personen: 2

Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete olie. Blus af met een scheutje witte wijn. Laat de alcohol verdampen en laat de kipfilet op laag vuur zachtjes gaar worden. Maak ondertussen de saus. Stoof 2 gesnipperde uien met 1/1 fijngehakt teentje rode peper tot de ui glazig is. Voeg 25 ml Madeira toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 200 ml room toe en laat de saus warm worden. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de kipfilet met de Madeira saus en maak af met peterselie. Lekker met aardapbolletjes en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat