Kipfilet met Madeirasaus

Kipfilet met Madeirasaus

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, scheutje witte wijn, 2 uien, 1/2 rode peper, 25 ml Madeira, 200 ml kookroom,

Aantal personen: 2

Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete olie. Blus af met een scheutje witte wijn. Laat de alcohol verdampen en laat de kipfilet op laag vuur zachtjes gaar worden. Maak ondertussen de saus. Stoof 2 gesnipperde uien met 1/1 fijngehakt teentje rode peper tot de ui glazig is. Voeg 25 ml Madeira toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 200 ml room toe en laat de saus warm worden. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de kipfilet met de Madeira saus en maak af met peterselie. Lekker met aardapbolletjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel