Indonesische Runderlapjes

Indonesische Runderlapjes
Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, gemberpoeder, serehpoeder, 4 eetlepels ketjap manis, 500 gram sucadelappen, 400 ml kokosmelk, komijnpoeder, zout, peper, seroendeng,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakte rode peper, gemberpoeder, serehpoeder en 4 eetlepels ketjap manis. Marineer hierin 500 gram in blokjes gesneden sucadelappen voor ongeveer 1 uur. Bak in hete olie de gemarineerde sucadelapjes bruin. Voeg de marinade, 400 ml kokosmelk, djinten, zout en peper toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens op laag vuur ongeveer 2 uur pruttelen. Doe er op je bord wat seroendeng over. Serveer met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

Dank je Mangerie?! voor het receptidee!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat