Indonesische Runderlapjes

Indonesische Runderlapjes

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, gemberpoeder, serehpoeder, 4 eetlepels ketjap manis, 500 gram sucadelappen, 400 ml kokosmelk, komijnpoeder, zout, peper, seroendeng,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 1 fijngesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakte rode peper, gemberpoeder, serehpoeder en 4 eetlepels ketjap manis. Marineer hierin 500 gram in blokjes gesneden sucadelappen voor ongeveer 1 uur. Bak in hete olie de gemarineerde sucadelapjes bruin. Voeg de marinade, 400 ml kokosmelk, djinten, zout en peper toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens op laag vuur ongeveer 2 uur pruttelen. Doe er op je bord wat seroendeng over. Serveer met rijst en sperziebonen. Eet smakelijk!

Dank je Mangerie?! voor het receptidee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel