Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden
Ingrediënten: 1 courgette, 200 gram ricotta, bieslook, peterselie, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, tijm, rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, lasagne bladen, mozzarella,

Aantal personen: 3

Kook 1 in plakjes gesneden courgette ongeveer in 20 minuten in ongezouten water. Giet het af en laat het wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de courgette met 200 gram ricotta, 1 teentje knoflook, zout, peper, peterselie en bieslook (naar eigen smaak) in een keukenmachine en pureer het geheel. Maak vervolgens de tomatensaus. Stoof 2 fijngesnipperde sjalotjes met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm aan. Doe er een scheutje rode wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 500 ml gezeefde tomaat toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Doe in een een ovenschaal een laagje tomatensaus, lasagne bladen, courgette mengsel, lasagne bladen en courgette mengsel en overgiet het geheel met de tomatensaus. Strooi er als laatste wat stukjes mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat