Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Ingrediënten: 1 courgette, 200 gram ricotta, bieslook, peterselie, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, tijm, rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, lasagne bladen, mozzarella,

Aantal personen: 3

Kook 1 in plakjes gesneden courgette ongeveer in 20 minuten in ongezouten water. Giet het af en laat het wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de courgette met 200 gram ricotta, 1 teentje knoflook, zout, peper, peterselie en bieslook (naar eigen smaak) in een keukenmachine en pureer het geheel. Maak vervolgens de tomatensaus. Stoof 2 fijngesnipperde sjalotjes met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm aan. Doe er een scheutje rode wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 500 ml gezeefde tomaat toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Doe in een een ovenschaal een laagje tomatensaus, lasagne bladen, courgette mengsel, lasagne bladen en courgette mengsel en overgiet het geheel met de tomatensaus. Strooi er als laatste wat stukjes mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Één reactie op “Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel