Choco Koffie Taart

Choco Koffie Taart Choco Koffie Taart punt
Ingrediënten: 200 gram boter, 285 gram lichtbruine basterdsuiker, 4 eieren, 140 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 gram cacaopoeder, 70 gram pure chocolade, 500 gram mascarpone, 4 eetlepels koffielikeur,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Smeer 2 evengrote taartvormen in met boter. Mix 200 gram boter met 200 gram lichtbruine basterdsuiker en mix tot het een geheel. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens 140 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 gram cacaopoeder en 50 gram fijngehakte pure chocolade toe en mix tot een geheel. Vul elke taartvorm met de helft van het beslag. Zet beide taartvormen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Prik met een satestokje in de cakes om te controleren of het gaar is. Laat de cakes goed afkoelen op een rekje. Maak ondertussen de vulling en de toplaag. Meng 500 gram mascarpone met 85 gram lichtbruine basterdsuiker en 4 eetlepels koffielikeur tot een geheel. Bestrijk eerst 1 cake met de helft van dit mengsel en leg vervolgens de andere cake erop. Bestrijk dit met de rest van het mascarpone mengsel. Maak met een theelepel een reliëf in de toplaag. Bestrooi met ongeveer 20 gram fijngehakte pure chocolade. Smul ze!

This recipe is also available in english!


4 reacties op “Choco Koffie Taart

  1. als je de taart een dag van te voren wil maken moet je hem dan in de koelkast bewaren of gewoon afgedekt op tafel? en de mascarpone de volgende dag erop zetten?

    • De mascarpone kan je erop doen als de taart helemaal goed is afgekoeld. Daarna kan de taart in de koelkast. Als je een taartdoos hebt is dat wel het fijnst (ivm geurtjes in de koelkast)

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat