Kip Curry met Pitabroodjes

Kip Curry met Pitabroodjes

Ingrediënten: 4 pitabroodjes, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, komijnpoeder, gemberpoeder, kardemom, kaneel, kurkuma, korianderblad, 2 kipfilets, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, 2 eetlepels mangochutney, 200 ml kokosmelk,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm de pitabroodjes ongeveer 8 minuten. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht. Voeg 1 chilipeper en de kruiden komijnpoeder, gemberpoeder, kardemom, kaneel, kurkuma en korianderblad toe naar eigen smaak. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden kipfilet toe en roerbak rondom bruin. Voeg dan 1 blik tomaatblokjes toe en laat het geheel vervolgens op laag vuur 25 pruttelen. Voeg daarna 2 eetlepels mango chutney en 200 ml kokosmelk. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de pitabroodjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>