Rijst met Wortel en Rozijntjes

Rijst met Wortel en Rozijntjes
Ingrediënten: rijst, 2 schnitzels, 1 ui, 1 wortel, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 eetlepel kaneel, 1 blikje tomatenpuree, 100 gram rozijnen, 300 ml water,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 2 in reepjes gesneden schnitzels tot het goudbruin is. Schep de schnitzelreepjes uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui en 1 in kleine blokjes gesneden wortel kort aan. Breng op smaak met 1 eetlepel komijnpoeder en 1/2 eetlepel kaneel toe. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 100 gram rozijnen en 300 ml water toe. Laat het geheel ongeveer 25 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de schnitzelreepjes toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat