Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus
Ingrediënten: 4 schnitzels, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, oregano, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 50 ml rode wijn, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij 4 schnitzels in stukjes. Kruid met zout en peper. Haal ze door 2 geklutste eieren en vervolgens door paneermeel wat gekruid is met oregano. Bak de gepaneerde schnitzel stukjes om en om bruin in hete boter en doe het in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de tomatensaus. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 50 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tomaten en 1 blik tomaatblokjes toe. Roer er 1 eetlepel suiker door en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de ovenschaal uit de pan en doe de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Doe er nog stukjes mozzarella en geraspte kaas over. Zet de ovenschaal nog even terug in de oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat