Bangers ‘n Mash with Onion Gravy (Worst, Puree en Uienjus)

Bangers 'n Mash with Onion Gravy (Worst, Puree en Uienjus)

Ingrediënten: aardappelen, zout, bouillon, kookroom, 2 verse worsten, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 2 takjes tijm, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 400 ml kippenbouillon, 1 eetlepel balsamico azijn,

Aantal personen: 2

Aardappelpuree:
Schil 600 aardappels en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 30 minuten gaar in kokend water met wat zout. Stamp met kippenbouillon en een beetje kookroom tot een puree.

Worst en Uienjus:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 2 fijne worsten rondom bruin in hete boter. Haal de worsten uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven, zo garen de worsten verder door. Bak in het achtergebleven vet 2 in fijne ringen gesneden rode uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de rode uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak een minuut of twee moe. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn toe en laat de wijn inkoken. Giet daarna beetje bij beetje ongeveer 400 ml kippenbouillon toe tot je de gewenste dikte hebt gekregen. Voeg 1 eetlepel balsamico azijn toe. Warm het geheel nog een paar minuten toe.

Serveer de puree met de verse worst en de uienjus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel