Runderstoofpot met Bruin Bier

Runderstoofpot met Bruin Bier

Ingrediënten: 500 gram riblappen, zout, peper, 2 uien, 2 eetlepels bloem, 1 flesje Heineken oud bruin, 400 ml rundvleesbouillon, 1 wortel, 2 takjes tijm,

Aantal personen: 3

Bak in hete bakboter 500 gram in blokjes gesneden riblappen bruin met 1 grof gesneden ui. Breng op smaak met zout en peper. Als de riblappen bruin zijn voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Giet er 1 flesje Heineken oud bruin bij en laat al roerende de alcohol verdampen. Voeg dan 400 ml rundvleesbouillon, 1 grof gesneden wortel en 2 takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat het ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan. Voeg als het nodig is eventueel nog wat water toe als het te droog wordt. Serveer met aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel