Runderstoofpot met Bruin Bier

Runderstoofpot met Bruin Bier
Ingrediƫnten: 500 gram riblappen, zout, peper, 2 uien, 2 eetlepels bloem, 1 flesje Heineken oud bruin, 400 ml rundvleesbouillon, 1 wortel, 2 takjes tijm,

Aantal personen: 3

Bak in hete bakboter 500 gram in blokjes gesneden riblappen bruin met 1 grof gesneden ui. Breng op smaak met zout en peper. Als de riblappen bruin zijn voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Giet er 1 flesje Heineken oud bruin bij en laat al roerende de alcohol verdampen. Voeg dan 400 ml rundvleesbouillon, 1 grof gesneden wortel en 2 takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat het ongeveer 2 uur stoven met de deksel op de pan. Voeg als het nodig is eventueel nog wat water toe als het te droog wordt. Serveer met aardappels. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat