Slavinken Speciaal

Slavinken Speciaal
Ingrediënten: 3 slavinken, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 flesje Heineken oud bruin, 150 ml rundvleesbouillon, bieslook,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in hete boter 3 slavinken rondom bruin. Schep ze uit de pan en leg de slavinken in een ovenschaal. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg dan 1 blikje tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet dan 1 flesje Heineken Oud Bruin toe en laat de alcohol verdampen. De saus dikt dan ook goed in. Giet als laatste 150 ml rundvleesbouillon bij de saus en roer het goed door. Giet de saus bij de slavinken in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er voor het opdienen nog wat bieslook over. Serveer met krieltjes en een salade. Eet smakelijk!


3 reacties op “Slavinken Speciaal

 1. Bedankt voor je inzending aan het foodlog-event. Dat ziet er ondanks de donkere foto heerlijk uit! Slavinken zijn erg lekker, ik maak ze zelf eigenlijk alleen bij stamppot. Deze variant klinkt ook zeker goed! Is het ook mogelijk ander bier te gebruiken in de saus? Bijvoorbeeld Guiness?

  Groet,
  Femke en Ivonne

  • Hoi,

   Ik denk dat Guinness nog lekkerder is in de saus, zelf gebruik ik normaal Kasteelbier wat nog donkerder is dan Oud bruin en dan proef je de bittere smaak minder (de bittere smaak met oud bruin was niet heel erg opvallend)

   Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel