Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel
Ingrediënten: 1 prei, 75 gram geraspte wortel, 100 gram hamreepjes, 1 pot jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 3

Roerbak in hete olie 1 in ringen gesneden prei, 75 gram geraspte wortel en 100 gram hamreepjes tot de prei zacht is. Voeg vervolgens 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel vervolgens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Kapucijnerschotel

  1. Dat wordt smullen voor mijn Boze Oude Vader, die dol is op alle soorten (inheemse) peulvruchten. Ik ga het gerechtje morgenavond meteen maken, alleen vervang ik de bakpiepers door een pureetje, anders krijg ik daar weer klachten over, hahaha… Bedankt voor ‘t recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat