Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Ingrediënten: 1 prei, 75 gram geraspte wortel, 100 gram hamreepjes, 1 pot jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 3

Roerbak in hete olie 1 in ringen gesneden prei, 75 gram geraspte wortel en 100 gram hamreepjes tot de prei zacht is. Voeg vervolgens 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel vervolgens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met aardappelschijfjes. Eet smakelijk!


2 reacties op “Kapucijnerschotel

  1. Dat wordt smullen voor mijn Boze Oude Vader, die dol is op alle soorten (inheemse) peulvruchten. Ik ga het gerechtje morgenavond meteen maken, alleen vervang ik de bakpiepers door een pureetje, anders krijg ik daar weer klachten over, hahaha… Bedankt voor ‘t recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel