Bloemkool met Kerriesaus

Bloemkool met Kerriesaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui, 125 gram blokjes ham, 1 eetlepel kerriepoeder, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 400 ml volle melk,

Aantal personen: 3

Kook een in roosjes gesneden bloemkool beetgaar in water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 125 gram blokjes ham, 1 eetlepel kerriepoeder, zout en peper tot de ui zacht is. voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe en roerbak kort mee. Voeg daarna beetje bij beetje en al roerende ongeveer 400 ml volle melk toe tot je de gewenste dikte saus hebt gekregen. Laat de saus nog even een paar minuten pruttelen op laag vuur. Giet de bloemkool af en serveer de bloemkool met de kerriesaus. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat