Lasagne met Courgette en Ricotta

Lasagne met Courgette en Ricotta
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 courgette, 125 gram cherry tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon, rozemarijn, zout, peper, 250 gram ricotta, 100 gram geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 200 gram gehakt toe en roerbak tot het gehakt bruin is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in kwarten gesneden cherry tomaten toe. Roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen. Meng ondertussen 250 gram ricotta met 75 gram geraspte kaas, zout en peper. Doe in een ovenschaal een deel gehakt-courgettesaus, lasagne bladen, gehakt-courgettesaus, ricottamengsel, lasagnebladen, ricottamengsel en de resterende geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat