Broccoli taartjes

Broccoli taartjes
Ingrediƫnten: 6 vellen bladerdeeg, 200 gram broccoli, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 3 eieren, 125 ml kookroom, zout, peper, 250 gram geraspte belegen kaas, 6 cherrytomaten,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Broccoli in roosjes snijden en beetgaar koken. Bak ondertussen 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Laat de broccoli en ontbijtspekjes iets afkoelen. Klop ondertussen 3 eieren met 125 ml kookroom, zout en peper en roer er daarna nog 200 gram geraspte kaas door het mengsel. Bekleed 6 ingevette ovenschaaltjes met de bladerdeeg. Schep in elk bakje broccoli, ontbijtspek en cherrytomaten. Giet in elk bakje het ei-kaasmengsel en strooi als laatste nog wat geraspte kaas over de ovenschaaltjes. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat