Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Ingrediënten: 1 ui, tijm, rozemarijn, oregano, 1 gerookte kipfilet, 3 zongedroogde tomaten, 400 gram artisjokharten, zout, peper, 3 eieren, 100 ml kookroom, bladerdeeg voor hartige taart,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met tijm, rozemarijn en oregano tot de ui zacht is. Voeg 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet, 3 fijngehakte zongedroogde tomaten en 400 gram gesneden artisjokharten (blik) toe, breng op smaak met zout en peper en warm het goed door. Laat het vervolgens wat afkoelen. Klop ondertussen 3 eieren met 100 ml kookroom, zout en peper. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart. Schep het artisjok kipmengsel er in en giet het eimengsel er over. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel