Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip
Ingrediƫnten: 1 ui, tijm, rozemarijn, oregano, 1 gerookte kipfilet, 3 zongedroogde tomaten, 400 gram artisjokharten, zout, peper, 3 eieren, 100 ml kookroom, bladerdeeg voor hartige taart,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met tijm, rozemarijn en oregano tot de ui zacht is. Voeg 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet, 3 fijngehakte zongedroogde tomaten en 400 gram gesneden artisjokharten (blik) toe, breng op smaak met zout en peper en warm het goed door. Laat het vervolgens wat afkoelen. Klop ondertussen 3 eieren met 100 ml kookroom, zout en peper. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart. Schep het artisjok kipmengsel er in en giet het eimengsel er over. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat