Verpakte Kipfilet in Bacon

Verpakte Kipfilet in Bacon

Ingrediënten: 2 kipfilet, zout, peper, 1 sjalotje, 100 ml witte wijn, 100 ml kookroom, 150 gram bacon, 1 tomaat,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets aan beide kanten in 8 minuten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en laat het iets afkoelen. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngehakt sjalotje tot het zacht is. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 100 ml kookroom en tijm toe en breng het geheel aan de kook en laat het iets indikken. Leg ondertussen op elke kipfilet dunne plakjes tomaat en omwikkel de kipfilets met plakjes bacon. Leg de kipfilets weer terug in de pan. Laat de kipfilets op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden. Erbij aten we een simpele spaghetti met pittige tomatensaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel