Verpakte Kipfilet in Bacon

Verpakte Kipfilet in Bacon
Ingrediënten: 2 kipfilet, zout, peper, 1 sjalotje, 100 ml witte wijn, 100 ml kookroom, 150 gram bacon, 1 tomaat,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets aan beide kanten in 8 minuten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en laat het iets afkoelen. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngehakt sjalotje tot het zacht is. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 100 ml kookroom en tijm toe en breng het geheel aan de kook en laat het iets indikken. Leg ondertussen op elke kipfilet dunne plakjes tomaat en omwikkel de kipfilets met plakjes bacon. Leg de kipfilets weer terug in de pan. Laat de kipfilets op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden. Erbij aten we een simpele spaghetti met pittige tomatensaus. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat