Rijst met Worst en Groentensaus

Rijst met Worst en Groentensaus
Ingrediënten: rijst, 2 braadworsten, 1 ui, 1 teentje knoflook, sambal, 300 gram worteltjes, 1 gele paprika, 200 gram doperwten, 1 blik tomaatblokjes (400 ml), 100 ml water, tijm, zout, peper,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 2 in plakjes gesneden braadworsten bruin. Als de worsten bruin zijn haal je het uit de pan en houd je het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 300 gram gesneden worteltjes en 1 gesneden gele paprika toe en roerbak een minuut of 5. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, tijm en 100 ml water toe. Breng het geheel aan de kook, doe de stukjes worst terug in de pan en laat het vervolgens 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat