Rozijnenbroodjes

Rozijnenbroodjes

Ingrediënten: 500 gram witte broodmix, 25 gram boter, 300 ml lauwwarm water, lichtbruine basterdsuiker, kardemom, rozijnen,

Aantal broodjes: 9

Kneed 500 witte broodmix met 300 ml lauwwarm water en 25 gram boter tot je een soepel deeg hebt. Laat het deeg in een kom die is afgedekt met een natte theedoek op een warme plaats een uurtje rijzen. Kneed het vervolgens nog goed door en laat het nogmaals een uur afgedekt rijzen op een warme plaats. Verwarm dan de oven voor op 200 graden en vet een braadslee of ovenschaal in met boter. Rol het deeg uit tot een plak. Smeer de plak deeg aan 1 kant in met boter. Bestrooi het deeg met lichtbruine basterdsuiker, rozijnen en kardemom naar eigen inzicht. Rol het deeg op en snij er 9 schijven van. Leg de schijven in de ingevette braadslee of ovenschaal en zet het ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes goed afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel