Steak met Champignons

Steak met Champignons

Ingrediënten: 2 biefstukken, zout, peper, 125 gram champignons, scheutje madeira, 75 ml bouillon, 50 ml kookroom,

Kruid 2 biefstukken met zout en peper. Bak ze, met de gewenste gaarheid, bruin in hete bakboter. Haal de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Bak in het achtergebleven vet 125 gram in kwarten gesneden champignons tot het zacht is. Voeg een scheutje madeira toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 75 ml bouillon en 50 ml kookroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Serveer de biefstukken met de champignonsaus en erbij bijvoorbeeld aardappelkroketjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel