Steak met Champignons

Steak met Champignons
Ingrediënten: 2 biefstukken, zout, peper, 125 gram champignons, scheutje madeira, 75 ml bouillon, 50 ml kookroom,

Kruid 2 biefstukken met zout en peper. Bak ze, met de gewenste gaarheid, bruin in hete bakboter. Haal de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Bak in het achtergebleven vet 125 gram in kwarten gesneden champignons tot het zacht is. Voeg een scheutje madeira toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 75 ml bouillon en 50 ml kookroom toe en laat de saus tot de helft inkoken. Serveer de biefstukken met de champignonsaus en erbij bijvoorbeeld aardappelkroketjes en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat