Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)

Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 sjalotje, 1 eetlepel kappertjes, 100 gram gekookte bietjes (pot), 2 theelepels mosterd, 1 ei, zout, peper,

Meng 500 gram gehakt met 1 fijngehakt sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, 100 gram fijngesneden gekookte bietjes, 2 theelepels mosterd, 1 ei, zout en peper. Draai ongeveer 20 balletjes van het gehakt. Verhit boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ongeveer 10 minuten. Wij aten er boerenkool stamppot bij. De gehaktballetjes zijn ook lekker als hapje. Eet smakelijk!


3 reacties op “Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel