Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)

Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)
Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 1 sjalotje, 1 eetlepel kappertjes, 100 gram gekookte bietjes (pot), 2 theelepels mosterd, 1 ei, zout, peper,

Meng 500 gram gehakt met 1 fijngehakt sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte kappertjes, 100 gram fijngesneden gekookte bietjes, 2 theelepels mosterd, 1 ei, zout en peper. Draai ongeveer 20 balletjes van het gehakt. Verhit boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in ongeveer 10 minuten. Wij aten er boerenkool stamppot bij. De gehaktballetjes zijn ook lekker als hapje. Eet smakelijk!


3 reacties op “Noorse Gehaktballetjes (Kjottkaker)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat