Zuurkool met Paprikasaus

Zuurkool met Paprikasaus

Ingrediënten: 500 gram aardappelen, 1 potje zuurkool, 1 ui, 1 rode paprika, tijm, 125 gram champignons, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, zout, peper,

Kook de aardappel gaar in water met wat zout. Verwarm in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzing op het pak of potje. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 gesneden rode paprika en tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 125 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot dit zacht is. Voeg dan 3 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree en paprikapoeder na eigen smaak toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de aardappelen met de zuurkool. Serveer de zuurkoolstamppot met de paprikasaus en bijvoorbeeld een gehaktbal van de Keurslager. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel