Zuurkool met Paprikasaus

Zuurkool met Paprikasaus
Ingrediënten: 500 gram aardappelen, 1 potje zuurkool, 1 ui, 1 rode paprika, tijm, 125 gram champignons, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, zout, peper,

Kook de aardappel gaar in water met wat zout. Verwarm in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzing op het pak of potje. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 gesneden rode paprika en tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 125 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot dit zacht is. Voeg dan 3 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree en paprikapoeder na eigen smaak toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de aardappelen met de zuurkool. Serveer de zuurkoolstamppot met de paprikasaus en bijvoorbeeld een gehaktbal van de Keurslager. Eet smakelijk!

This recipe is also avilable in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat