Tagliatelle Stroganoff

Tagliatelle Stroganoff
Ingrediƫnten: tagliatelle, 250 gram gehakt, 1 teentje knoflook, zout, peper, bloem, paprikapoeder, 1 ui, 250 gram champignons, 1 scheutje witte wijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 theelepels mosterd, 100 ml rundvleesbouillon, 50 ml kookroom, peterselie,

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout. Meng 250 gram gehakt met 1 klein fijngehakt teentje knoflook, zout en peper. Draai er balletjes van en rol ze door een mengsel van bloem en paprikapoeder. Bak de balletjes bruin in hete olie. Schep ze daarna uit de pan en houd ze apart. Bak in de achtergebleven olie 1 fijngesnipperde ui tot het glazig is. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe. Laat de champignons gaar worden. Giet er een scheutje witte wijn door en laat de alcohol verdampen. Roer er vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 2 theelepels mosterd en 100 ml rundvleesbouillon toe. Breng het al roerende aan de kook. Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en doe er nog 50 ml kookroom en wat peterselie door en warm het goed door. Serveer de gehaktballetjes met de tagliatelle. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat