Macaroni met Gehakt en Sperziebonen

Macaroni met Gehakt en Sperziebonen

Ingrediënten: macaroni, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 150 gram gehakt, 200 gram diepvries sperziebonen, 100 gram blokjes ham, 200 ml gezeefde tomaat, 1 bouillonblokje, geraspte kaas,

Kook de macaroni in kokend water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm naar smaak. Als de ui zacht is voeg je 150 gram gehakt toe. Rul dit bruin. Voeg vervolgens 200 gram diepvries sperziebonen en 100 gram blokjes ham toe en roerbak kort. Voeg daarna ongeveer 200 ml gezeefde tomaat en 1 verkruimeld bouillonblokje toe. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op lager vuur pruttelen. Serveer met de macaroni en strooi er geraspte kaas over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel