Beef Wellington

Beef Wellington

Ingrediënten: 500 gram rosbief (aan 1 stuk), zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 150 gram champignons, bladerdeeg, rauwe ham, Ardenner paté, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid 500 gram rosbief met zout en peper. Bak de rosbief rondom bruin. Haal de rosbief uit de pan en laat het rusten op een bord. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui glazig is. Voeg 150 gram fijngesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Zet het vuur uit en houd dit mengsel even apart. Beleg 1 groot vel bladerdeeg (vers van Danerolles) met plakjes rauwe ham. Besmeer dit met wat Ardenner paté en schep hierop ongeveer de helft van de champignons en ui. Leg hierop de rosbief. Schep vervolgens het overgebleven deel van de champignons en ui over de rosbief en bedek met wat plakjes rauwe ham. Vouw het bladerdeeg om de rosbief. Bestrijk het bladerdeeg met 1 losgeklopt ei. Leg de ‘Beef Wellington’ op een bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel