Beef Wellington

Beef Wellington
Ingrediënten: 500 gram rosbief (aan 1 stuk), zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 150 gram champignons, bladerdeeg, rauwe ham, Ardenner paté, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid 500 gram rosbief met zout en peper. Bak de rosbief rondom bruin. Haal de rosbief uit de pan en laat het rusten op een bord. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui glazig is. Voeg 150 gram fijngesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Zet het vuur uit en houd dit mengsel even apart. Beleg 1 groot vel bladerdeeg (vers van Danerolles) met plakjes rauwe ham. Besmeer dit met wat Ardenner paté en schep hierop ongeveer de helft van de champignons en ui. Leg hierop de rosbief. Schep vervolgens het overgebleven deel van de champignons en ui over de rosbief en bedek met wat plakjes rauwe ham. Vouw het bladerdeeg om de rosbief. Bestrijk het bladerdeeg met 1 losgeklopt ei. Leg de ‘Beef Wellington’ op een bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat