Gestoofde Hamlapjes met Prei

Gestoofde Hamlapjes met Prei
Ingrediënten: 2 hamlapjes, zout, peper, 1 teentje knoflook, 2 prei, tijm, 250 ml groentebouillon, 1 eetlepel mosterd,

Kruid 2 hamlapjes met zout en peper. Bak in hete boter de hamlapjes aan beide zijde bruin, haal de hamlapjes uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 in ringen gesneden prei en wat tijm. Roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg 250 ml groentebouillon en 1 eetlepel mosterd door. Breng het al roerende aan de kook. Leg de hamlapjes terug in de pan, zet het vuur lager en laat het geheel 40 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Serveer het geheel met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes of aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Gestoofde Hamlapjes met Prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat