Wafels

Wafels

Ingrediënten: 600 ml volle melk, 1 zakje droge gist, 4 eieren, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, 1/2 eetlepel zout, 100 gram boter, kaneel,

Verwarm 600 ml volle melk tot het handwarm is (ongeveer 35 graden). Voeg de gist toe en roer tot de gist is opgelost. Splist de 4 eieren en voeg de eidooiers, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, en 1/2 eetlepel zout toe aan de melk. Roer alles goed zodat je geen klontjes hebt. Laat 100 gram boter smelten en voeg hier een snuf kaneel aan toe. Roer de boter door het wafelbeslag. Laat het beslag op een warme plaats staan totdat het in volume is verdubbeld. Klop de 4 eiwitten stijf en roer dit voorzichtig door het wafelbeslag. Verhit een wafelijzer en giet hierin het wafelbeslag. Bak de wafels 4 minuten aan elke kant. Ga zo door tot het wafelbeslag op is. Serveer met poedersuiker. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel