Wafels

Wafels
Ingrediënten: 600 ml volle melk, 1 zakje droge gist, 4 eieren, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, 1/2 eetlepel zout, 100 gram boter, kaneel,

Verwarm 600 ml volle melk tot het handwarm is (ongeveer 35 graden). Voeg de gist toe en roer tot de gist is opgelost. Splist de 4 eieren en voeg de eidooiers, 200 gram bloem, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 eetlepel vanille aroma, en 1/2 eetlepel zout toe aan de melk. Roer alles goed zodat je geen klontjes hebt. Laat 100 gram boter smelten en voeg hier een snuf kaneel aan toe. Roer de boter door het wafelbeslag. Laat het beslag op een warme plaats staan totdat het in volume is verdubbeld. Klop de 4 eiwitten stijf en roer dit voorzichtig door het wafelbeslag. Verhit een wafelijzer en giet hierin het wafelbeslag. Bak de wafels 4 minuten aan elke kant. Ga zo door tot het wafelbeslag op is. Serveer met poedersuiker. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat