Gevulde Schnitzel met Tomatensaus

Gevulde Schnitzel met Tomatensaus
Ingrediƫnten: 3 schnitzels, tomatentapenade, mozzarella, zout, peper, 6 plakjes rauwe ham, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 gesnipperde ui, tijm, oregano, 5 tomaten, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel pesto,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrijk 3 dunne schnitzels met tomatentapenade en doe er mozzarella op. Rol de schnitzels op en kruid met zout en peper. Wikkel om elk schnitzelrolletje 2 plakjes rauwe ham. Bak de schnitzelrolletjes om en om bruin in hete boter. Leg de schnitzelrolletjes in een ovenschaal.

Bak in het achtergebleven vet 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, tijm en oregano tot de ui zacht is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaat (bv trostomaten) toe en roerbak kort mee. Voeg 100 ml rode wijn en 1 eetlepel pesto toe. Breng het geheel aan de kook zodat de alcohol verdampt.

Doe daarna de tomatensaus bij de schnitzelrolletjes in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er gekruide aardappeltjes en een salade bij. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat