Gevulde Schnitzel met Tomatensaus

Gevulde Schnitzel met Tomatensaus

Ingrediënten: 3 schnitzels, tomatentapenade, mozzarella, zout, peper, 6 plakjes rauwe ham, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 gesnipperde ui, tijm, oregano, 5 tomaten, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel pesto,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrijk 3 dunne schnitzels met tomatentapenade en doe er mozzarella op. Rol de schnitzels op en kruid met zout en peper. Wikkel om elk schnitzelrolletje 2 plakjes rauwe ham. Bak de schnitzelrolletjes om en om bruin in hete boter. Leg de schnitzelrolletjes in een ovenschaal.

Bak in het achtergebleven vet 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, tijm en oregano tot de ui zacht is. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaat (bv trostomaten) toe en roerbak kort mee. Voeg 100 ml rode wijn en 1 eetlepel pesto toe. Breng het geheel aan de kook zodat de alcohol verdampt.

Doe daarna de tomatensaus bij de schnitzelrolletjes in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er gekruide aardappeltjes en een salade bij. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel