Boerenkool met Verse Worst

Boerenkool met Verse Worst
Vannacht kwamen we laat thuis en vandaag dus weinig zin om te bedenken wat te eten. Dus dat werd een makkelijke maaltijd: boerenkool met verse worst. Lekker Nederlands.

Ingrediƫnten: 1 kilo kruimige aardappelen, 500 gram boerenkool, zout, peper, verse worst, tomatenketchup, jusblokje, 200 ml water,

Schil 1 kilo aardappels en kook de aardappels gaar. Verwarm 500 gram diepvriesboerenkool in een apart pannetje met wat boter. Als beide gaar zijn stamp je het goed door elkaar en breng je het op smaak met zout en peper.

De verse worst bak je in wat bakboter rondom bruin en laat het nog 10 minuten op laag vuur staan. Haal de worst uit de pan en doe bij de boter een jusblokje, wat tomatenketchup en 200 ml water. Breng de jus kort aan de kook. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


3 reacties op “Boerenkool met Verse Worst

 1. Bedankt Lex voor het opmerken van de printknop.
  Ik had de software geupgrade en zag niet dat er ook van de print software een nieuwe versie was. Nu gaat ie weer werken!
  Ik was nog gewend dat ik naar de andere kant moest kijken tijdens het oversteken.

 2. Als we niets doen maken we nooit meer fouten Michel,
  want wat moeten we in deze kou zonder boerenkool met
  verse worst. Fijne feestdagen toegewenst door een culinair amateur
  die niet zonder jullie super site kan Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat