Ballekes met Krieken

Recept: Ballekes met Krieken
‘Ballekes met Krieken’ is een Belgisch gerecht en is eigenlijk gehaktballetjes met een kersensaus.

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, peper, 1 bouillonblokje, 1 pot kersen op siroop, 1 eetlepel maïzena,

Meng 500 gram gehakt met 1 ei, paneermeel en peper. Verkruimel er 1 bouillonblokje over en draai er gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Zet het vuur lager en laat de gehaktballetjes zachtjes 15 minuten sudderen. Maak een papje van 1 eetlepel maïzena met water. Voeg bij de gehaktballetjes het siroop van de kersen toe en laat het iets koken. Bind het geheel met het maïzenapapje. Voeg als laatste de kersen toe en verwarm het geheel kort door. Wij hebben er een salade en gebakken aardappeltjes bij gegeten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Ballekes met Krieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour