Kipcurry met Sperziebonen en Tomaat

Kipcurry met Sperziebonen en Tomaat
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder, 1 kipfilet, 2 tomaten, 200 gram diepvries sperziebonen, komijnpoeder, serehpoeder, koriander, 125 gram taugé, 200 ml kokosmelk,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat en gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet tot het bruin is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, 200 gram diepvries sperziebonen, komijnpoeder, serehpoeder en wat fijngehakte korianderblaadjes toe en roerbak een minuut of 2. Voeg vervolgens 125 gram taugé toe, schep het goed door en voeg 200 ml kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer de kipcurry met rijst! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat