Kipcurry met Sperziebonen en Tomaat

Kipcurry met Sperziebonen en Tomaat

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat, gemberpoeder, 1 kipfilet, 2 tomaten, 200 gram diepvries sperziebonen, komijnpoeder, serehpoeder, koriander, 125 gram taugé, 200 ml kokosmelk,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, zout, peper, nootmuskaat en gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak de kipfilet tot het bruin is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden tomaten, 200 gram diepvries sperziebonen, komijnpoeder, serehpoeder en wat fijngehakte korianderblaadjes toe en roerbak een minuut of 2. Voeg vervolgens 125 gram taugé toe, schep het goed door en voeg 200 ml kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer de kipcurry met rijst! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel