Rijst met Doperwten en Gehakt

Rijst met Doperwten en Gehakt
Ingrediƫnten: rijst, 300 gram gehakt, zout, peper, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder, 300 gram diepvries doperwten, 2 eieren, 1 eetlepel honing,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en houd het even apart. Bak in hete olie 300 gram gehakt tot het bruin is. Kruid het met zout en peper. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak een minuut mee. Voeg vervolgens 300 gram diepvries doperwten toe en roerbak dit 4 minuten mee. Klop ondertussen 2 eieren met 1 eetlepel honing. Roer dit snel door het gehaktmengsel heen. Voeg als laatste de rijst toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten door. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat