Rijst met Doperwten en Gehakt

Rijst met Doperwten en Gehakt

Ingrediënten: rijst, 300 gram gehakt, zout, peper, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder, 300 gram diepvries doperwten, 2 eieren, 1 eetlepel honing,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en houd het even apart. Bak in hete olie 300 gram gehakt tot het bruin is. Kruid het met zout en peper. Voeg 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 4 eetlepels sojasaus en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak een minuut mee. Voeg vervolgens 300 gram diepvries doperwten toe en roerbak dit 4 minuten mee. Klop ondertussen 2 eieren met 1 eetlepel honing. Roer dit snel door het gehaktmengsel heen. Voeg als laatste de rijst toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten door. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel