Jan Hagel

Jan Hagel
Ingrediënten: 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 gram bloem, 175 gram boter, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snuf zout, 1 ei, 45 gram amandelschaalfsel, witte kandijsuiker,

Kneed 125 gram 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 gram bloem, 175 gram zachte boter, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel en een snuf zout tot een goede deegbal. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/2 centimeter dik. Leg de deeglap op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de deeglap met 1 geklutst ei. Bestrooi met 45 gram amandelschaafsel en witte kandijsuiker (hoeveelheid naar eigen inzicht). Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de koek uit de oven komt snij je het in stukjes van ongeveer 4 bij 10 centimeter. Laat de koekjes verder afkoelen op de bakplaat. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat