Jan Hagel

Jan Hagel

Ingrediënten: 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 gram bloem, 175 gram boter, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel, snuf zout, 1 ei, 45 gram amandelschaalfsel, witte kandijsuiker,

Kneed 125 gram 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 gram bloem, 175 gram zachte boter, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneel en een snuf zout tot een goede deegbal. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/2 centimeter dik. Leg de deeglap op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de deeglap met 1 geklutst ei. Bestrooi met 45 gram amandelschaafsel en witte kandijsuiker (hoeveelheid naar eigen inzicht). Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de koek uit de oven komt snij je het in stukjes van ongeveer 4 bij 10 centimeter. Laat de koekjes verder afkoelen op de bakplaat. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel