Macaroni met Chorizo en Verse Tomatensaus

Macaroni met Chorizo en Verse Tomatensaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 750 gram tomaten, suiker, zout, peper, macaroni, 130 gram geraspte kaas, 100 gram chorizo,

Fruit 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm naar smaak tot de ui goudbruin is. Voeg 750 gram in blokjes gesneden tomaat (bv roma tomaten) toe. Zet het vuur lager en laat het een minuut of 15 pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker. Laat het geheel iets afkoelen en pureer de tomaten in de keukenmachine. Deze saus kan je bijvoorbeeld een avond van te voren al maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Roer er macaroni door. Roer er ongeveer 100 gram geraspte kaas en 100 gram fijngesneden chorizo door. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de schotel. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel