Macaroni met Chorizo en Verse Tomatensaus

Macaroni met Chorizo en Verse Tomatensaus
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 750 gram tomaten, suiker, zout, peper, macaroni, 130 gram geraspte kaas, 100 gram chorizo,

Fruit 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm naar smaak tot de ui goudbruin is. Voeg 750 gram in blokjes gesneden tomaat (bv roma tomaten) toe. Zet het vuur lager en laat het een minuut of 15 pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker. Laat het geheel iets afkoelen en pureer de tomaten in de keukenmachine. Deze saus kan je bijvoorbeeld een avond van te voren al maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Roer er macaroni door. Roer er ongeveer 100 gram geraspte kaas en 100 gram fijngesneden chorizo door. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de schotel. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat