Chocolade Spekkoek

Chocolade Spekkoek

Ingrediënten: 375 gram roomboter, 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram suiker, 250 gram witte basterdsuiker, 12 eieren, 375 gram bloem, 50 gram cacaopoeder,

Verwarm de grill voor op 220 graden. Mix 375 gram boter met 2 zakjes vanillesuiker en 250 gram suiker tot een glanzende massa. Splits 12 eieren. Mix de eidooiers met 250 gram witte basterdsuiker tot een schuimige massa. Klop de eiwitten stijf. Meng de boter met de eidooiers en eiwitten. Voeg 375 gram bloem. Meng dit luchtig door elkaar. Verdeel het beslag in 2 kommen. Voeg aan 1 kom 50 gram cacaopoeder toe en meng dit tot je een egale kleur beslag krijgt. Vet een springvorm in van 22 centimeter in. Schep er een laagje van het lichte beslag in en zet de springvorm op de hoogste stand van het rooster in de oven. Na ongeveer 5 minuten haal je de springvorm uit de oven en doe je er een laagje chocoladebeslag op. Zet dit vervolgens weer ongeveer 5 minuten in de oven. Ga zo om en om door tot het beslag op is. Na 5 laagjes beslag zet je de springvorm op een lager rooster in de oven. Als het bovenste laagje klaar is is de chocolade spekkoek ook klaar. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel