Appeltaart met Speculaas

Appeltaart met Speculaas
Ingrediënten: 1 pak Koopmans appeltaartmix, 2 eieren, 150 gram boter, 2 eetlepels kaneel, 2 eetlepels speculaaskruiden, 1 kilo appels (Goudreinet), 75 gram rozijnen, 30 gram geschaafde amandelen, 50 gram donkere basterdsuiker, 1 scheutje citroensap, 300 gram amandelspijs, 10 speculaasjes,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Kneed het bakmeel van 1 pak Koopmans Appeltaart met 1 ei, 150 gram zachte boter, 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel speculaaskruiden tot 1 gladde deegbal. Druk het deeg in een ingevette springvorm. Schil 1 kilo appels (Goudreinet) en snij het in kleine stukjes. Meng dit met 75 gram rozijnen, 30 gram geschaafde amandels, 50 gram donkere basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel speculaaskruiden en een scheutje citroensap. Meng in een diep bord 300 gram amandelspijs met 1 ei. Druk dit voorzicht op de bodem van het deeg. Schep het appelmengsel in de springvorm. Verkruimel 10 speculaasjes en strooi dit over de appeltaart. Doe er wat kleine stukjes boter tussen. Zet de appeltaart ongeveer 65 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!


3 reacties op “Appeltaart met Speculaas

 1. heej wat ziet deze taart er superlekker uit
  ik wil hem graag maken voor sinterklaas
  ik heb een vraagje
  heeft u als laatst gewone (gebakken) speculaasjes op de taart gelegd
  of een deel van het bekleeddeeg eroverheen gelegd
  groetjes
  suzan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat