Griekse Paddenstoelen met Rijst

Griekse Paddenstoelen met Rijst
Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 ml witte wijn, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 theelepel ketoembar, 1 scheutje citroensap, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel suiker, zout, peper, rozijnen,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak op middelhoog vuur 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat dit 5 minuten stoven. Voeg vervolgens 150 ml witte wijn, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm en 1 theelepel ketoembar toe. Laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg daarna 400 gram in plakjes gesneden champignons en een scheutje citroensap toe. Roerbak dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 theelepel suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg als laatste 50 gram rozijnen toe. Serveer de Griekse paddenstoelen met rijst. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat