Griekse Paddenstoelen met Rijst

Griekse Paddenstoelen met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 150 ml witte wijn, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 1 theelepel ketoembar, 1 scheutje citroensap, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel suiker, zout, peper, rozijnen,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak op middelhoog vuur 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat dit 5 minuten stoven. Voeg vervolgens 150 ml witte wijn, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm en 1 theelepel ketoembar toe. Laat dit ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg daarna 400 gram in plakjes gesneden champignons en een scheutje citroensap toe. Roerbak dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 theelepel suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg als laatste 50 gram rozijnen toe. Serveer de Griekse paddenstoelen met rijst. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel