Kipfilet in Madeira-Roomsaus

Kipfilet in Madeira-Roomsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 50 ml Madeira, 100 ml kookroom, 250 sugarsnaps, tijm,

Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom goudbruin en gaar in hete boter. Haal de kipfilets even uit de pan. Roer in de pan 50 ml Madeira. Laat dit even koken zodat de alcohol verdampt. Roer er vervolgens 100 ml kookroom bij. Laat de saus even koken en zet vervolgens het vuur lager. Doe de kipfilet terug in de pan en laat het 10 minuten pruttelen. Serveer erbij 250 gram sugarsnaps, 5 minuten geroerbakt in wat boter en erbij wat tijm. Daarnaast aardappelschijfjes die we in 30 minuten zonder olie hebben bereid in de Actifry.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel