Frites uit de Actifry

actifry in actie frites van de actifry

Gisteren kregen we een Tefal Actifry om te testen. Die moest eigenlijk direct uitgetest worden vonden we, maar helaas hadden we al wat anders in huis. Daarom op de allerlaatste vakantiedag van Britt frietjes tijdens de lunch. Zelf hebben we geen friteuse en bakken we onze frites en snacks in de oven. Wat hebben we getest: 1. hoe gebruiksvriendelijk is het apparaat?, 2. hoe verhoudt de bereidingstijd ten opzichte van de oven? en 3. de smaaktest.

Gebruiksvriendelijk is het apparaat, het installeren voor het eerste gebruik vergt weinig moeite. De bereiding van de frites ook niet. Het is een kwestie van de verse frites in de pan doen, een 3/4 lepel olie erbij, klep dicht, en aanzetten. Eventueel kan je ook de timer aanzetten, hiervoor kan je ook gewoon een traditionele keukenwekker gebruiken. De bereidingstijd ten opzichte van de oven is gelijk. Bij de Actifry kan je direct de frites in de pan doen. Bij bereiding in de oven moet je altijd wachten tot de oven goed opgewarmd is en dit kan soms even duren.

De smaaktest? Een stuk minder vet dan de frites uit de snackbar. Knapperig en lekker van smaak. Wij hadden de C1000 vers voorgebakken frites gebruikt uit het koelvak. Ovenfrites kunnen soms slap worden door dat het een beetje in het vet blijft drijven. Wat deze test betreft is de Actifry voor ons positief uit de bus gekomen!

This item is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat